Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland. Zeeland grenst aan de Nederlandse provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en (voor een klein stuk) Antwerpen. Zeeland telt 381.730 inwoners (30 september 2011), bestuurlijk centrum en grootste stad van de provincie is de hoofdstad Middelburg. Het bijvoeglijk naamwoord is Zeeuws en de bewoners heten Zeeuwen.

Zeeland is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Boek een bungalowpark in Zeeland en geniet van al het moois dat deze provincie u te bieden heeft. Of u nu wilt uitwaaien aan de kust of wilt winkelen in Middelburg: tijdens een verblijf in een bungalowpark in Zeeland kunt u zich prima vermaken! Deze website biedt u de leukste bungalowparken in Zeeland voor een rustgevende vakantie. Wandel zo vanuit uw bungalow in Zeeland het strand op en maak een uitstapje naar de Deltawerken.

Bungalowparken in Zeeland:

Villapark De Soeten Haert

Molecaten park Hoogduin

RCN de Schotsman

Vakantiepark de Paardekreek

Vakantiepark de Pluimpot

Bungalowpark St. Pierre

Kustpark Klein Poelland

Park Zandvoort

VakantiePark Aquadelta

Villapark De Paardekreek

Vakantiepark Waterrijk Oesterdam

Vakantiepark Hof van Zeeland

Meer bungalows

 

Toerisme en recreatie:

Zeeland bevat alle ingrediënten voor een aangenaam vakantieverblijf. Zon, zee, strand, een boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen én ... een uitstekende plaats voor watersporters. Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een weldadig gevoel van rust en ruimte. Overal ontmoeten water en land elkaar. Zeeland, een aangename provincie voor jong en oud.

Natuur en water zijn weliswaar de elementen waar bijna iedereen aan denkt bij Zeeland, maar ook in en rondom de Zeeuwse steden valt er genoeg te beleven. Zo zijn er mooie historische plekjes te bezoeken in steden als Middelburg, Veere en Zierikzee, die vanwege hun monumentale gebouwen een straatjes jaarlijks veel bezoekers trekken.

Zeeland wordt uiteraard ook bezocht door natuurliefhebbers vanwege de diverse natuurgebieden. Karakteristiek zijn de laaggelegen, drassige gebieden waar veel vogels foerageren en broeden. Door de Zak van Zuid-Beveland, met zijn kronkelende paadjes, de boomgaarden en de dijkjes vol bloemen en planten, is het goed fietsen en wandelen. Ook Zeeuwsch-Vlaanderen is met haar smalle wegen, soms nog geplaveid met kinderkopjes of kasseien en omzoomd met knotwilgen, de moeite waard.

Watersport:

Toch is Zeeland bij recreanten en toeristen vooral geliefd vanwege de mooie stranden. Met zo'n 600 kilometer kuststrook is er plaats genoeg voor het uitoefenen van verschillende watersporten. Niet alleen de 42 jachthavens met zo'n 11.000 ligplaatsen zijn in het seizoen goed bezet, ook surfers en zeilers zijn niet meer uit de Zeeuwse binnenwateren weg te denken. Andere sporten zoals de kano- en roeisport, de sportvisserij, de duiksport en de zogenaamde 'snelle' watersporten als jet- en waterskiën worden steeds vaker beoefend in en op de Zeeuwse wateren.

 

Sinds 1 januari 2003 bestaat Zeeland uit dertien gemeenten.

Gemeenten in Zeeland
  1. Borsele(22.693 inwoners)
  2. Goes(36.933 inwoners)
  3. Hulst(27.615 inwoners)
  4. Kapelle(12.412 inwoners)
  5. Middelburg(47.622 inwoners)
  6. Noord-Beveland(7.513 inwoners)
  7. Reimerswaal (21.719 inwoners)

8. Schouwen-Duiveland (34.140 inwoners)
9. Sluis (23.880 inwoners)
10. Terneuzen (54.733 inwoners)
11. Tholen (25.555 inwoners)
12. Veere (21.962 inwoners)
13. Vlissingen (44.363 inwoners)