Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland. De rivier de IJssel vormt in het zuidwesten grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland. Overijssel grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen, in het zuiden en zuidwesten aan de provincie Gelderland, in het uiterste westen aan Flevoland en in het noordwesten aan Friesland. De hoofdstad van Overijssel is Zwolle. De dialecten die in Overijssel worden gesproken, vallen onder het Nedersaksisch

Deze veelzijdige provincie is een ideale bestemming voor uw weekendje of weekje weg. Met een verblijf op een bungalowpark in Overijssel ontdekt u gemakkelijk een van de 7 Hanzesteden of maakt u mooie fiets- en wandeltochten. Een bezoek aan het pittoreske Giethoorn is ook mogelijk vanuit een bungalow in Overijssel.

Bungalowparken in Overijssel:

Vakantiepark Mölke

Vakantiepark Giethoorn

Vakantiepark het Stoetenslag

Recreatiepark 'n Kaps

Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark `t Akkertien

Landgoed De Lindenbergh

Villapark De Weerribben

Natuurpark de Witte Bergen

Meer bungalows

 

Bezienswaardigheden in Overijssel: 

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Overijssel die het waard zijn een bezoekje te brengen. Voor een leuk dagje uit met een educatief tintje moet u bij één van de tientallen musea in Overijssel zijn. Van stedelijke musea waarin u informatie krijgt over vroegere tijden tot musea met beeldende en toegepaste kunst, het is hier allemaal te vinden! Ook voor kinderen zijn er voldoende leuke musea. Wat te denken van een heus speelgoedmuseum? Lekker spelen en tegelijkertijd leren over vroeger!

Naast musea zijn er in Overijssel nog andere bezienswaardigheden te bezichtigen. Er zijn hier prachtige gebouwen te vinden, zoals het moderne Gebouw X in Zwolle en het historische gebouw de Waag in Deventer. Voor ieder wat wils dus in de mooie provincie Overijssel!
 

Overijssel telt 25 gemeenten. Tot 1 januari 2001 waren dit er nog 44, maar nadat een gemeentelijke herindeling van kracht werd, daalde het aantal naar 26. Op 1 januari 2005 werden de gemeenten Deventer en Bathmen samengevoegd (onder de naam Deventer), waardoor het aantal gemeenten daalde naar 25. 

 

 1. Almelo
 2. Borne
 3. Dalfsen
 4. Dinkelland
 5. Deventer
 6. Enschede
 7. Haaksbergen
 8. Hardenberg
 9. Hellendoorn
 10. Hengelo
 11. Hof van Twente
 12. Kampen
 13. Losser
 1. Oldenzaal
 2. Olst-Wijhe
 3. Ommen
 4. Raalte
 5. Rijssen-Holten
 6. Staphorst
 7. Steenwijkerland
 8. Tubbergen
 9. Twenterand
 10. Wierden
 11. Zwartewaterland
 12. Zwolle
Kaart Overijssel genummerd.jpg