De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie bestaat uit twee delen: de Noordoostpolder, dat een voortzetting is van het vasteland, en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. De Flevopolder is verbonden met het vasteland met bruggen (o.a. Stichtse Brug, Hollandse Brug en Ketelbrug) en een dijk (Houtribdijk). De provincie ligt gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel.

Ontdek de natuurgebieden Oostvaardersplassen en Lepelaarsplassen en kom tot rust op uw comfortabele bungalowpark in Flevoland. Ook watersportliefhebbers zijn tijdens een verblijf in een bungalow in Flevoland aan het juiste adres. Het IJsselmeer, Markermeer en het Veluwemeer bieden vele recreatiemogelijkheden. Boek nu een bungalowpark in Flevoland en geniet van een ontspannen vakantie.

Bungalowparken in Flevoland:

Naturistenpark Flevonatuur

Bungalowpark De Eemhof

Vakantiepark Horsterwold

Vakantiepark Rivièra Beach

Meer bungalows

 

Natuur

De meeste natuurgebieden zijn in bezit van Staatsbosbeheer. Sinds 1986 heeft Flevoland ook een eigen landschapsorganisatie : Het Flevolandschap

Belangrijke natuurgebieden zijn:

  • Oostvaardersplassen
  • Lepelaarplassen
  • Horsterwold

 

Recreatie

Behalve steden, dorpen en polders heeft Flevoland ook een aantal bosgebieden en recreatiegebieden. Verder zijn er goede recreatiemogelijkheden op de randmeren; het Veluwemeer (oost), Eemmeer en Gooimeer (zuid) en Ketelmeer (noord) en op het IJsselmeer en het Markermeer. Bij Biddinghuizen is het attractiepark Walibi Holland te vinden.

 

De naam Flevoland is afgeleid van het Flevomeer, ofwel Lacus Flevo, zoals dit door de Romeinse geograaf Pomponius Mela werd genoemd in zijn De Chorographia in 44 na Christus. Door het langzaamaan stijgen van de zeespiegel ontstonden in het Zuiderzeegebied geleidelijk een aantal meren, die rond het begin van onze jaartelling aaneengesloten raakten. Pomponius schreef hierover: "De noordelijke tak van de Rijn verbreedt zich tot het meer Flevo, dat een eiland met dezelfde naam omsluit en daarna als een normale rivier naar zee vloeit". Andere bronnen spreken over Flevum, dat vliestroom betekent. Het proces zette zich door en geleidelijk aan ontstond uit dit meer de Zuiderzee.

 

Flevoland bestaat uit zes gemeenten

Provincie Flevoland, impressie van het landschap en indeling van gemeenten (2012)
  1. Almere
  2. Dronten
  3. Lelystad
  4. Noordoostpolder
  5. Urk
  6. Zeewolde